Ryby a mořské plody

Pstruh s restovanými žampiony a štercem

400 g filetů pstruha
3 větší žampiony
200 ml rybího velouté

Žampiony očistíme. Oddělíme hlavičky a nožičky žampionů.

Filet pstruha osmahneme na přepuštěném másle (kůží dolů) spolu s hlavičkami žampionů. Pstruha pečeme pomalu, postupně na mase pozorujeme, zda je upečené.

Nožičky žampionů pokrájíme na kostičky. Osmahneme a přidáme omáčku velouté.

Dochutíme solí a pepřem.

Bramborový šterc

300 g vařených brambor
100 g hrubé mouky
100 g přepuštěného másla
sůl
bílý pepř
snítka tymiánu

Vařené brambory nastrouháme, smícháme s moukou, osolíme, opepříme a přidáme snítku tymiánu. Těsto vložíme na pánev s přepuštěným máslem a vařečkou rozdělíme na kousky. Z obou stran osmahneme.

Rybí velouté

20 g másla
10 g hladké mouky
200 ml rybího vývaru

Do rozehřátého másla přidáme mouku, krátce osmahneme, až vznikne světlá jíška.

Přidáme rybí vývar a svaříme. Omáčkou podlijeme upečeného pstruha.

Na talíř navrstvíme šterc, na něj položíme rybu, kolem poklademe žampiony, které přelijeme omáčkou se žampiony.

Ohodnoťte tento recept: 

1 hlasů

Další recepty Celý díl