Moučníky a cukroví

Tvarohový koláč s ovocem

Těsto

250 g polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
75 g cukru krystal
125 g másla

Náplň

250 g měkkého tučného tvarohu
1 zakysaná smetana
3 vejce
3 vrchovaté lžíce cukru
1 vanilkový pudinkový prášek
1 vanilkový cukr
50 ml mléka

Do mísy nasypeme všechny suroviny. Máslo nastrouháme a prsty vytvoříme směs podobnou drobence.

Formu vytřeme máslem a vsypeme do ní drobenku, kterou rukou jemně přitlačíme k formě.

Na náplň ušleháme sníh z bílků a odložíme stranou.

Ze žloutků a cukru ušleháme pěnu. Postupně přidáme mléko, smetanu, pudinkový prášek, vanilkový cukr nebo vanilku a tvaroh. Nakonec zlehka vmícháme sníh z bílků.

Vylijeme na těsto a na náplň klademe ovoce.

Tento koláč peču celé léto, podle toho, co právě zraje – borůvky, jahody, maliny, meruňky, třešně, co je právě při ruce. V zimě používám třeba mražené borůvky, které raději obaluji v mouce.

Peču 30 minut při teplotě 180 °C.

Krájím vychladlý.

Ohodnoťte tento recept: 

84 hlasů

Další recepty Celý díl