Špagety se slaninou, čerstvým sýrem a medvědím česnekem


1 balíček špaget
200 g slaniny nakrájené na kostičky
200 g zakysané smetany
200 g čerstvého sýra
2 lžíce rozmixovaného medvědího česneku
2 jarní cibulky
sůl
pepř
Špagety uvaříme podle návodu na sáčku. Vybíráme kvalitní těstoviny z tvrdé pšenice – semoliny. Výborné jsou i celozrnné nebo bezlepkové těstoviny.
Na pánvi opečeme na malé kostičky nakrájenou slaninu. Přidáme na kolečka nakrájenou jarní cibulku i s natí. Rozdrobíme čerstvý sýr. Jako alternativu lze použít sýr feta nebo balkánský sýr. Zředíme zakysanou smetanou. Nakonec vmícháme rozmixovaný medvědí česnek s olejem.
Osolíme a opepříme čerstvě umletým pepřem.
Do pánve přidáme uvařené špagety, dobře promícháme a servírujeme.
V receptech najdete také recept na slaninu. Na její výrobu vybírejte prorostlejší bůček.
Ohodnoťte tento recept: