Různé

Sladké proteinové vdolečky bez mouky a cukru

150 g tučného jogurtu, nejlépe řeckého
4 vejce
6 vrchovatých lžic březového cukru
2 odměrky proteinového smetanového nápoje
nebo
1 sáček proteinového nápoje s příchutí vanilky
80 g zlatého mletého lněného semínka
30 g psyllia
50 g nasekaných vlašských ořechů nebo mandlí
1 prášek do pečiva
1 žloutek na potření
hrst sekaných mandlí nebo mák na posypání

Vejce, jogurt a březový cukr dobře promícháme, nejlépe ručním šlehačem.

V druhé misce smícháme proteinový prášek, mleté lněné semínko a psyllium, což je velmi účinná vláknina, ořechy nebo mandle.

Obě dvě směsi pak důkladně smícháme dohromady a těsto necháme chvíli odpočinout.

Z lepkavého těsta mokrýma rukama vytvarujeme vdolky a položíme je na plech vyložený pečicím papírem. Pokud potřebujeme těsto zahustit, přidáme trochu psyllia.

Na plechu potřeme žloutkem a posypeme nasekanými mandlemi nebo mákem.

Pečeme při teplotě 160 °C přibližně 45 minut.

Ohodnoťte tento recept: 

0 hlasů

Další recepty Celý díl