Moučníky a cukroví

Ořechové řezy Den a noc

Korpus

6 vajec
250 g cukru moučky
1,5 dl oleje
3 polévkové lžíce kakaa
300 g hladké mouky
1 prášek do pečiva

Z bílků ušleháme sníh. Žloutky s cukrem vyšleháme do pěny a tenkým proudem zašleháme olej. Postupně také zamícháme mouku smíchanou s kakaem a práškem do pečiva. Nakonec zapracujeme tuhý sníh z bílků. Sníh z bílků mícháme opatrně, aby těsto zůstalo nadýchané.

Pečeme na pečicím papíru zhruba 20 minut při teplotě 160 °C.

Ořechová náplň

300 g mletých vlašských ořechů
100 g moučkového cukru
100 ml rumu

Ořechy, cukr a rum smícháme a rozetřeme na vychladlý kakaový korpus.

Bílý potah

200 g ztuženého tuku
200 g sušeného mléka
200 g moučkového cukru

čokoláda na namáčení

Všechno dohromady uhněteme, vyválíme, nejlépe na papíru na pečení, který nám pomůže při přesunu na korpus.

Přeneseme na korpus, přikryjeme pečicím papírem nebo fólií a mírně zatížíme. Necháme pár hodin stát. Nakrájíme na pravidelné kostky, které máčíme úhlopříčně v čokoládě.

Ohodnoťte tento recept: 

34 hlasů

Další recepty Celý díl