Maso
Krůtí plátky na másle
600 g krůtích prsou
200 ml tmavého piva
150 g rozpuštěného másla
1 lžíce majoránky
1 lžička mletého černého pepře
1 lžička strouhaného zázvoru
1 lžička drceného kmínu
sůl
Krůtí řízky naklepeme, opepříme a posypeme majoránkou.
Máslo rozpustíme a přilijeme černé pivo. Teplou směsí zalijeme připravené maso.
Kmín rozdrtíme, zázvor nastrouháme a přidáme k masu. Promícháme a necháme marinovat několik hodin, klidně i 24 hodin.
Před pečením osolíme a vložíme do trouby. Pečeme asi 35 minut dorůžova.
Šťáva se pečením zredukuje.
Podáváme s jakoukoliv přílohou z brambor, s rýží, kuskusem, bulgurem nebo zeleninovým salátem.
Ohodnoťte tento recept:
23 hlasů