Jablečný koláč se zázvorem a medem
![](http://img.ceskatelevize.cz/ivysilani/indexes/photos/crop/220/220562220510006/756120.jpg?1584033571)
![](http://img.ceskatelevize.cz/program/porady/12468683635/foto09/recepty/m_8632.jpg?1584110504)
160 g másla
100 g třtinového cukru
4 lžíce medu
4 vejce
150 g hladké mouky
2 lžičky prášku do pečiva
1/4 lžičky sody bikarbony
1 lžička mletého hřebíčku
70 g mandlí nebo ořechů
2 lžíce strouhaného zázvoru
3 lžíce skořicového cukru
3 jablka
150 g bílého jogurtu4 lžíce medu
3 jablka
Ve šlehači vyšleháme máslo, med a cukr. Postupně přidáme vajíčka.
V misce smícháme mouku, prášek do pečiva, sodu bikarbonu, skořicový cukr, mletý hřebíček, strouhaný zázvor a mleté mandle nebo ořechy.
Do směsi postupně zašleháme bílý jogurt a směs mouky. Nakonec vmícháme nakrájená jablka.
Na dno formy o průměru 24 cm nakapeme 2 lžíce medu, položíme kolečka nakrájená z 3 jablek a
opět zakapeme 2 lžícemi medu. Na jablka nalijeme připravené těsto a pečeme ve vyhřáté troubě 55 minut při teplotě 170 °C.
Čas pečení závisí na vlastnostech trouby, proto doporučuji kontrolovat párátkem.
Koláč necháme vychladnout na mřížce a vychladlý vyklopíme.
Můžeme podávat s kopečkem bílého jogurtu nebo zakysané smetany.
Ohodnoťte tento recept: