Moučníky a cukroví
Masopustní šišky
1/2 l mléka
1 kostka droždí
1 lžíce cukru6 žloutků
1 vanilkový cukr
80 g másla
80 g cukru moučky
kůra z poloviny citronu
1/2 lžičky soli
4 lžíce rumu
1 kg polohrubé mouky100 g rozinek
rum na namočení rozinek
Z mléka, droždí a cukru připravíme kvásek. Mléko zahřejeme, přidáme cukr a rozdrobíme droždí.
Máslo utřeme se žloutky, cukrem a vanilkovým cukrem. Přidáme citronovou kůru a rum. Postupně vmícháme kvásek, rozpuštěné máslo, prosátou mouku a scezené rozinky namočené v rumu.
Zapleteme copánky a smažíme na dobrém oleji.
Těsto bez rozinek je vynikající na koblihy.
Ohodnoťte tento recept:
39 hlasů