Moučníky a cukroví

Masopustní šišky

1/2 l mléka
1 kostka droždí
1 lžíce cukru

6 žloutků
1 vanilkový cukr
80 g másla
80 g cukru moučky
kůra z poloviny citronu
1/2 lžičky soli
4 lžíce rumu
1 kg polohrubé mouky

100 g rozinek
rum na namočení rozinek

Z mléka, droždí a cukru připravíme kvásek. Mléko zahřejeme, přidáme cukr a rozdrobíme droždí.

Máslo utřeme se žloutky, cukrem a vanilkovým cukrem. Přidáme citronovou kůru a rum. Postupně vmícháme kvásek, rozpuštěné máslo, prosátou mouku a scezené rozinky namočené v rumu.

Zapleteme copánky a smažíme na dobrém oleji.

Těsto bez rozinek je vynikající na koblihy.

Ohodnoťte tento recept: 

39 hlasů

Další recepty Celý díl