Masový dort
6 tenkých plátků vepřové kotlety
plátky anglické slaniny na vyložení formy
1 malá sklenice naložených nakrájených hub
4 vejce
2 lžíce mouky
250 g strouhaného sýra
sůl
Dortovou formu vyložte slaninou tak, aby po stranách trčely plátky na překrytí.
Na dno formy položte naklepané a osolené tři kotlety.
Smíchejte 2 vajíčka s moukou a strouhaným sýrem. Pokud není sýr dost slaný, dosolte.
Polovinu vylijte na maso.
Houby smíchejte s rozšlehanými vejci, osolte a dobře opepřete.
Polovinu nalijte na sýrovou vrstvu.
Položte další vrstvu masa a celý postup zopakujte.
Zakryjte přečnívající slaninou, formu přikryjte alobalem a pečte při teplotě 170 °C půl hodiny.
Sundejte alobal, teplotu snižte na 150 °C a pečte ještě půl hodiny.
Troubu vypněte a nechte v ní ještě dort 10 - 15 minut dojít.
Nechte stát alespoň 20 minut. Teprve potom krájejte!
Nekrájejte horký hned po upečení, protože se rozpadne!
Podávejte jako hlavní jídlo s přílohou nebo jako občerstvení pro hosty se zeleninovým salátem.
Výborný je také studený.
Ohodnoťte tento recept: