Sirup do svařáku


1 kg cukru
1 l vody
25 g badyánu
20 g hřebíčku
30 g celé skořice
10 g nového koření
4 tobolky kardamomu
kůra z citronu
kůra z pomeranče
nebo kandovaná kůrapřípadně rozinky
Cukr nechám rozpustit na velké pánvi zahřáté na střední teplotu. Nemíchám. Jakmile se rozpustí a získá měděnou barvu, zalijte vodou. Pozor, prská všude kolem! Karamel ztuhne a musí se rozvařit. Než se tak stane, přidejte všechno koření a povařte.
Nechte do druhého dne odležet a sceďte.
Do horkého vína stačí přidat dvě lžíce sirupu. Jestli máte raději punč, vsypejte do sirupu sáček rozinek. Grog s rozinkami je také výborná věc. A samozřejmě všechny nealkoholické horké nápoje, ať již z čaje nebo horkého džusu, jsou s přidáním sirupu a rozinek skvělou kombinací.
Ohodnoťte tento recept: