1 malá hlávka zelí
500 g uzeného masa
100 g slaniny
4 vejce
2 dl smetany ke šlehání
sůl
pepř
200 g strouhaného sýra typu gouda

Zelí nakrájíme na kostičky. Fleky povaříme v osolené vodě a scedíme. Na pánvi osmahneme slaninu, přidáme na kostičky nakrájené uzené a rovněž osmahneme. Můžeme přidat a osmahnout cibuli.

Přidáme ke zchladlému zelí, opepříme a osolíme.

Připravíme si pekáček. Vymažeme ho sádlem.

Vejce rozmícháme ve smetaně, osolíme a přilijeme do mísy se zelím. Vše dobře promícháme a dochutíme.

Vylijeme do pekáčku a posypeme strouhaným sýrem. Přikryjeme alobalem.

Zapékáme v troubě 30 – 40 minut při teplotě 180 °C. V polovině pečení odstraníme alobal a pečeme dozlatova.

Podáváme se zeleninovým salátem.

Ohodnoťte tento recept: 

22 hlasů

Další recepty Celý díl