Maso

Kachna na medu

1 l vývaru - drůbeží nebo zeleninový
6 lžic sójové omáčky
3 lžíce medu
sůl
lžička mletého zázvoru
kmín
0, 5 kg cibule

Ve vývaru rozpustíme med, přidáme sójovou omáčku a zázvor. Kachnu nasolíme, cibuli nakrájíme na kolečka. Cibulí vyplníme vnitřek kachny a dáme ji také na dno pekáče. Kachnu pokmínujme a zalijeme vychladlým vývarem.

Necháme v lednici uležet nejméně do druhého dne. Pečeme ve vývaru v zakrytém pekáči asi hodinu, potom odkryjeme a dopečeme.

Med na kachně karamelizuje. Upečená kachna má být tmavě hnědá, měkká, rozpadající se.

Podávat lze klasicky s bramborovým knedlíkem, noky a zelím, ale také s bramborovými šiškami a dýňovým, kedlubnovým nebo cuketovým zelím.

Ohodnoťte tento recept: 

10 hlasů

Další recepty Celý díl