Luštěniny a obiloviny

Slaná ovesná kaše

1/2 hrnku jemných ovesných vloček
3/4 hrnku vody
stroužek česneku
1/2 bobkového listu
špetka tymiánu
sůl
pepř

plátek slaniny
1 vejce
slunečnicová semínka
pažitka

Vločky povařte s vodou, tymiánem, bobkovým listem, stroužkem česneku a trochou soli na hustou kaši.

Vyjměte bobkový list a česnek, vmíchejte nastrouhaný sýr, opepřete a osolte.

Na pánvi osmahněte proužky slaniny. Na tuku ze slaniny osmahněte vajíčko a slunečnicová semínka. Přidejte na kaši a bohatě zasypte pažitkou.

Podobným způsobem si můžete vyrobit mnoho variant slané kaše - se šunkou, sýrem, olivami, sušenými rajčaty…

Ohodnoťte tento recept: 

32 hlasů

Další recepty Celý díl