Luštěniny a obiloviny
Slaná ovesná kaše
![](http://img.ceskatelevize.cz/ivysilani/indexes/photos/crop/219/219562220500005/723756.jpg?1570039748)
![](http://img.ceskatelevize.cz/program/porady/12468683635/foto09/recepty/m_8196.jpg?1570251688)
1/2 hrnku jemných ovesných vloček
3/4 hrnku vody
stroužek česneku
1/2 bobkového listu
špetka tymiánu
sůl
pepřplátek slaniny
1 vejce
slunečnicová semínka
pažitka
Vločky povařte s vodou, tymiánem, bobkovým listem, stroužkem česneku a trochou soli na hustou kaši.
Vyjměte bobkový list a česnek, vmíchejte nastrouhaný sýr, opepřete a osolte.
Na pánvi osmahněte proužky slaniny. Na tuku ze slaniny osmahněte vajíčko a slunečnicová semínka. Přidejte na kaši a bohatě zasypte pažitkou.
Podobným způsobem si můžete vyrobit mnoho variant slané kaše - se šunkou, sýrem, olivami, sušenými rajčaty…
Ohodnoťte tento recept:
32 hlasů