Luštěniny a obiloviny
Slaná ovesná kaše


1/2 hrnku jemných ovesných vloček
3/4 hrnku vody
stroužek česneku
1/2 bobkového listu
špetka tymiánu
sůl
pepřplátek slaniny
1 vejce
slunečnicová semínka
pažitka
Vločky povařte s vodou, tymiánem, bobkovým listem, stroužkem česneku a trochou soli na hustou kaši.
Vyjměte bobkový list a česnek, vmíchejte nastrouhaný sýr, opepřete a osolte.
Na pánvi osmahněte proužky slaniny. Na tuku ze slaniny osmahněte vajíčko a slunečnicová semínka. Přidejte na kaši a bohatě zasypte pažitkou.
Podobným způsobem si můžete vyrobit mnoho variant slané kaše - se šunkou, sýrem, olivami, sušenými rajčaty…
Ohodnoťte tento recept:
41 hlasů