recept je pro formu 22 cm

3 hrnky najemno namletých ořechů
1/2 hrnku kakaového prášku
1/4 hrnku espressa
2 lžičky jedlé sody
vanilkový extrakt
3 celá vejce
1/2 hrnku hustého domácího kefíru nebo jogurtu
40 g rozehřáté vysokoprocentní čokolády
sníh z 3 bílků

Na krém

500 ml smetany na šlehání
350 g mascarpone
vanilkový extrakt
60 g vysokoprocentní čokolády
500 g banánů

Banánový rozvar

500 g banánů
portské víno

Troubu předehřejeme na teplotu 175 °C.

V míse rozšleháme celá vajíčka, kefír, vanilkový extrakt, kávu a rozehřátou čokoládu. Přidáme ořechy, kakaový prášek, sodu a dobře promícháme.

Bílky vyšleháme do tuhého sněhu a zvolna zamícháme do těsta. Vylijeme do formy vyložené pečicím papírem. Pečeme 30 - 40 minut, podle vlastností trouby.

V míse smícháme mascarpone s vanilkou, najemno nasekanou čokoládou a ušlehanou šlehačkou. Necháme chladit v lednici.

Vychlazený korpus vydlabeme lžící tak, aby na dně i na okrajích zůstal asi centimetr. Zbylou hmotu budeme potřebovat. Rozdrtíme ji mezi prsty. Korpus vymažeme banánovým rozvarem a naskládáme na něj nakrájené banány. Lze použít i jiné ovoce, například jahody, borůvky, maliny nebo kombinaci ovoce.

Krém navršíme na banány, vytvarujeme kopeček, který hustě posypeme drobky z korpusu.

Necháme v lednici uležet a podáváme.

Ohodnoťte tento recept: 

4 hlasů

Další recepty Celý díl