Semifredo
![](http://img.ceskatelevize.cz/ivysilani/indexes/photos/crop/219/219562220490007/714047.jpg?1566231330)
![](http://img.ceskatelevize.cz/program/porady/12468683635/foto09/recepty/m_8142.jpg?1566024391)
5 bílků
200 g moučkového cukru
250 ml smetany ke šlehání
šťáva a kůra z poloviny citronu
250 g malin nebo jiného ovoce
50 g vyloupaných pistácií nebo vlašských ořechů
máta na zdobení
Bílky šlehejte, až budou už skoro ušlehané, přidejte polovinu moučkového cukru a šlehejte dál.
Po chvíli přidejte zbytek cukru a došlehejte.
Do ušlehané šlehačky přidejte nastrouhanou citronovou kůru, šťávu z citronu, maliny a rozdrolené pistácie.
Přidejte ušlehané bílky a opatrně promíchejte.
Formu vyložte potravinovou fólií, nalijte krém a vložte do mrazáku na několik hodin.
Hmotu lze vkládat do silikonových formiček na jednu porci, není potom nutné krájet jednotlivé porce z jednoho velkého kusu.
Podávejte s čerstvým ovocem nebo ovocnými přelivy.
Ohodnoťte tento recept: