Zeleninová jídla

Krkonošské kyselo

1 hrst sušených hub
400 g chlebového kvásku
5 brambor
4 l vody
sůl
kmín
vajíčka
máslo

Chlebový kvásek namočíme do 4 litrů studené vody. Promícháme a necháme alespoň hodinu stát. Nejlépe je namočit ho již přes noc.

Sušené houby namočíme do hrnku s vodou, aby houby změkly. Brambory omyjeme a uvaříme ve slupce. Uvařené měkké brambory oloupeme a nakrájíme na větší kostičky.

Předem namočený kvásek ve vodě rozkvedláme, dobře poslouží tyčový mixér. Přidáme sůl, kmín, houby a vaříme skoro hodinu, než kvásek zesklovatí a postupně zhoustne. Během vaření mícháme.

Když už voda s kváskem není kalná, je hustá a má sklovitou barvu, vložíme uvařené nakrájené brambory.

Na pánvičce na másle připravíme míchaná vajíčka, která vložíme do talíře a zalijeme horkou polévkou.

Ohodnoťte tento recept: 

10 hlasů

Další recepty Celý díl