Rychlý medovník


2 a ½ hrnku hladké mouky
4 lžíce cukru
1 hrnek mléka
1 hrnek vody
2 vejce
125 ml oleje
4 lžíce medu
2 lžíce kakaa
1 lžička mleté skořice
1 prášek do pečiva
ořechy, mandle podle chuti
Všechno dejte do mísy a zamíchejte, ručně nebo ve šlehači. Ze šlehače je těsto nadýchanější.
Těsto vylijte na plech vystlaný pečicím papírem a pečte asi 45 minut při teplotě 160 °C.
Před pečením dejte navrch ořechy podle chuti.
Další varianty
1. Vynechte ořechy, upečte pouze korpus, na který dejte náplň z karamelizovaného slazeného
kondenzovaného mléka, nechte v lednici ztuhnout. Ozdobte čokoládovou polevou a máte
vynikající řezy.
Korpus můžete rozkrojit a náplní promazat.
2. Podávejte s kopečkem zmrzliny a se šlehačkou.
3. Nasekejte do zakysané smetany meduňku, přidejte vanilkový cukr a máte svěží letní dip. Na
talířek k medovníku přidejte kopeček dipu a ovoce, které máte po ruce.
Cukr můžete použít třtinový. Získáte takovou plnější chuť. Špaldová mouka je zdravější alternativou, upečte ho ze špaldové nebo kombinujte více druhů mouky.
Náplň z karamelizovaného kondenzovaného mléka
Do ušlehaného másla postupně vmíchejte malou plechovku karamelizovaného kondenzovaného mléka.
Karamelizované mléko můžete koupit nebo povařit zavřenou plechovku se slazeným kondenzovaným mlékem 2 hodiny ve vodní lázni. Kontrolujte, aby byl dostatek vody v nádobě po celou dobu vaření. Konzerva musí být stále úplně ponořená.
Ohodnoťte tento recept: