Makové řezy s citronovým pudingem


3 vejce
120 g cukru krystal nebo krupice
80 ml oleje
100 ml vlažné vody
180 g polohrubé mouky
80 g mletého máku
8 g prášku do pečiva
1 lžíce strouhané citronové kůry
Vejce s cukrem ušlehám do pěny. V průběhu šlehání přidávám olej a vodu, až vznikne pěna. Do té potom přidám mouku, mák, prášek do pečiva a citronovou kůru a důkladně promíchám.
Těsto vyliju na plech vystlaný pečícím papírem a peču v troubě vyhřáté na 180°C asi 30 minut.
Použila jsem plech 26 x 38 cm.
Náplň
500 g měkkého tvarohu,
250 ml smetany ke šlehání
250 g mascarpone
2 - 4 lžíce moučkového cukru
1 ztužovač šlehačky
Ušlehám si šlehačku, v polovině šlehání dám lžíci moučkového cukru a ztužovač. Ušlehám mascarpone s tvarohem (nejlépe tvaroh ve fólii ne ve vaničce, je moc řídký) a cukrem, opatrně po částech přidám šlehačku.
Navrstvím a uhladím na upečený a vychlazený korpus a dám do lednice vychladit.
Citronový puding
450 ml vody
šťáva ze 2 citronů
1 vanilkový puding
3 lžíce cukru
Vodu si odměřím v odměrce a větší část dám vařit spolu s cukrem. Ve zbytku rozmíchám pudingový prášek. Do vařící vody naliju citronovou šťávu a zamíchám vanilkový puding.
Vařím asi minutu do zhoustnutí. Nechám chvilku zchladnout a potom rozprostřu na řezy a uhladím.
Nechám vychladit a krájím na obdélníčky, které zdobím lístečkem máty nebo meduňky.
Náš tip: Na náplň můžete použít jen tučný tvaroh a šlehačku. Jako další možnost je poklást na tvarohovou náplň jahody nebo maliny a zalít pudingem.
Ohodnoťte tento recept: