Smetanové brambory


brambory
sůl, případně bílý pepř
smetana ke šlehání
máslo na vymazání pekáčku
Pekáček vymažu máslem, položím vrstvu na tenké plátky nastrouhaných brambor, osolím. Podle toho, k čemu je budu podávat, opepřím bílým pepřem
a takto po vrstvách skládám a solím do spotřebování brambor nebo zaplnění pekáčku.
Zaliji smetanou ke šlehání a peču zhruba hodinu při teplotě 180°C. Povrch by měl být zlatavý a brambory měkké.
Jsou to nejlepší smetanové brambory. Ideální je připravit si je den dopředu, studené nakrájet na kostky a před podáváním ohřát.
Ráda je dělám, když čekáme hosty, protože si je připravím dopředu a před podáváním jen ohřeju v troubě, ve které stejně vždycky něco peču. A hlavně - vždycky chutnají a nikdy nezbudou.
Ohodnoťte tento recept: