Nepečený čokoládový tvarohový dort


korpus
1 balení sušenek - věnečků
100 g másla
špetka skořice
náplň
500 g měkkého tvarohu
250 ml smetany ke šlehání
300 g čokolády na vaření nebo jiné hořké čokolády
poleva
140 ml smetany ke šlehání
100 g čokolády
Dortovou formu si vystelu alobalem nebo potravinářskou fólií. Do misky, která pasuje na rendlík nalámu čokoládu, do rendlíku napustím vodu, dám na plotnu a čokoládu nechám v páře rozpouštět.
Do sáčku vložím sušenky a válečkem rozdrtím. Přesypu do misky, přidám skořici a rozpuštěné máslo.
Směs natlačím na dno formy, případně můžu vytvořit i zvednutý kraj, ale není to nutné. Důležité je, aby nebylo těsto vespod moc silné. Formu s těstem strčím do lednice.
Zkontroluji čokoládu, pokud je rozpuštěná, sundám ji z rendlíku a nechám chvilku chladnout.
V misce rozmíchám tvaroh se smetanou, nešlehám, jen rozmíchám, nejlépe gumovou stěrkou. Zamíchám prochladnou čokoládu, zlehka, nešlehám, jakmile se čokoláda s tvarohem propojí, vyliju na připravený korpus.
Na utěrce několikrát bouchnu formou, abych vytlačila vzduchové bubliny. Povrch dortu uhladím a vložím do lednice.¨
Do misky od čokolády naliju smetanu a nalámu čokoládu, nechám rozpustit a propojit. Prochladnutou polevu vyliju na dort a nechám v lednici ztuhnout. Polevu lze i vynechat a dort posypat kakaem.
Tento dort je kalorická bomba, je rychle hotový, vždy se povede a je naprosto skvělý. Na slavnostní příležitost ho můžete nazdobit ovocem, šlehačkou nebo jen lístky máty.
Ohodnoťte tento recept: