Masová roláda se slaninou a sýrem


2 vejce
800 g kuřecího nebo krůtího masa
200 g eidamu
400 g slaniny
4-5 lžic zakysané smetany
2 lžíce strouhanky
hrst brusinek
hrst ořechů
lžíce petrželky
sůl
pepř
Maso očistíme, zbavíme šlach a přebytečného tuku. Nakrájíme na větší kostky. V míse rozšleháme vejce se zakysanou smetanou, osolíme, opepříme, vložíme maso, přidáme sýr a strouhanku, zamícháme. Přidáme nakrájenou petrželku.
Menší formy na srnčí hřbet vysteleme slaninou tak, aby byla roláda celá obalená, slanina musí viset přes okraje.
Toto množství vystačí na 3 roládky, záleží na velikosti formy. V případě, že budete mít tři formy, tak první naplňte a přikryjte slaninou. Zbývající směs si rozdělte na poloviny a do jedné můžete dát brusinky nebo hrst ořechů, nebo klidně i obojí, do další například olivy nebo chilli, houby, záleží, co máte rádi.
Jakmile naplníte všechny formy a přikryjete slaninou, vložte do trouby
a pečte 40 minut na 180 stupňů Celsia.
Podávejte teplou i studenou, velmi vhodná je pro návštěvy - můžete si ji udělat dopředu, dobře vypadá a skvěle chutná a navíc není pracná jako klasická roláda.
Ohodnoťte tento recept: