Bulka na hamburger


1 kg hladké mouky
42 g droždí
10 g cukru
2–3 lžičky soli
500 ml mléka
130 ml oleje, rozpuštěného másla nebo sádlabílek nebo vejce na potření
sezam na posypání
Z části vlažného mléka, malého množství mouky, droždí a cukru umícháme řidší kvásek, který necháme přibližně 15 minut kynout.
K vykynutému kvásku přidáme zbytek surovin a vytvoříme pružné těsto, které bude zakryté v míse kynout asi 45–60 minut.
V robotu je možné všechno zamíchat najednou, dobře propracovat a nechat kynout.
Vykynuté těsto propracujeme, rozdělíme a vytvarujeme bulky, které uložíme na plech s pečicím papírem a necháme je znovu kynout přibližně 30–45 minut.
Potom je potřeme bílkem nebo vejcem, posypeme sezamem a pečeme při teplotě 200 °C přibližně 20–25 minut.
Ohodnoťte tento recept: