Saláty

Sečuánský bramborový salát

2 velké brambory
2 stroužky česneku
1 pálivá chilli paprička
1 jarní cibulka
kousek zázvoru nebo zázvorové pasty
1 lžička sečuánského pepře
1 polévková lžíce chilli oleje
1 polévková lžíce oleje

Zálivka

1 polévková lžíce rýžového octa
1 polévková lžíce světlé sójové omáčky
½ polévkové lžíce sezamového oleje
špetka soli

Brambory oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Potom plátky nakrájíme na opravdu tenké proužky. Měli bychom se snažit o stejnoměrné tenounké proužky. Lze si je připravit dopředu, protože je budeme namáčet ve studené vodě, abychom se zbavili přebytečného škrobu.

Brambory zůstanou hezky křupavé.

Nakrájíme nadrobno jarní cibulku, chilli papričku, zázvor, česnek.

Na woku rozpálíme 2 polévkové lžíce kuchyňského oleje, 1 polévkovou lžíci chilli oleje a 3 minuty pozvolna smažíme sečuanský pepř tak, aby se uvolnila jeho chuť a vůně. Potom sečuánský pepř vybereme nebo scedíme a olej dále použijeme.

Na oleji orestujeme chilli papričku, zázvor a česnek. Restujeme pozvolna, aby se česnek nespálil.

Přidáme okapané bramborové proužky. Restujeme při vyšší teplotě asi 3 minuty a déle (podle síly bramborových proužků). Měly by být „uvařené“.

Zalijeme zálivkou a přidáme nakrájenou jarní cibulku. Jen krátce ve woku prohřejeme a podáváme.

Ohodnoťte tento recept: 

5 hlasů

Další recepty Celý díl