Maso
Kachní játra v těstíčku
![](http://img.ceskatelevize.cz/ivysilani/indexes/photos/crop/224/224562220510003/1024970.jpg?1706775497)
![](http://img.ceskatelevize.cz/program/porady/12468683635/foto09/recepty/m_13003.jpg?1706778277)
400 g kachních jater
100 g jemně strouhaného tvrdého sýra
60 g hladké mouky
2 vejce
50 ml bílého vína
mletý bílý pepř
sůl
olej a máslo na smažení
Játra očistíme a spaříme horkou vodou. Osušíme, osolíme a opepříme. Z vajec, mouky, sýra a vína zamícháme těstíčko, které osolíme i opepříme. V těstíčku namáčíme játra a na pánvi pomalu smažíme v oleji s máslem. Ihned podáváme.
Vhodnou přílohou jsou vařené brambory, bramborová kaše, dušená zelenina nebo čerstvý zeleninový salát. My máme nejraději sečuánský bramborový salát, který vytvoří nevšední kombinaci chutí.
Ohodnoťte tento recept:
10 hlasů