Saláty

Turecký vajíčkový salát

8–10 vajec
2 cibule
450 g bílého jogurtu
3 stroužky česneku
sůl
cukr
pepř
petrželová nať

Uvaříme vejce natvrdo. Zatím, co se vaří, rozkrojíme cibuli na polovinu a nakrájíme ji na tenounké proužky.

Cibuli osolíme a promneme mezi prsty (nejlépe v rukavici nebo přes igelitový sáček). Cibule změkne a zbaví se ostrosti.

Vejce nakrájíme na čtvrtky, složíme na plochou mísu a posypeme cibulí. Jogurt smícháme s prolisovaným česnekem, ochutíme solí, cukrem a pepřem. Lžící pokládáme na vejce s cibulí jogurt.

Salát ozdobíme mletou paprikou, pepřem a petrželkou. Podáváme po 2 hodinách nebo později, aby se chutě propojily.

Servírujeme ho jako přílohu k pečenému nebo grilovanému masu s dobrým křupavým chlebem.

Je to ideální rychlá večeře.

Ohodnoťte tento recept: 

23 hlasů

Další recepty Celý díl