Moučníky a cukroví

Skotské máslové sušenky

120 g cukru moučky
240 g másla
180 g hladké mouky
180 g polohrubé mouky
½ lžičky soli
cukr krupice na posypání

Ve velké míse rozmícháme vařečkou máslo do krému. Přidáme cukr a krátce prošleháme do krémové konzistence. Mouku smícháme se solí a přisypeme k máslovému krému. Těsto bude připomínat drobenku. Zpracujeme do koule a necháme vychladit v lednici asi 20 minut.

Plech vyložíme pečicím papírem.

Těsto vyválíme na výšku asi 8–10 mm. Ostrým nožem těsto nakrájíme na 2 x 7 cm tyčinky a položíme na připravený plech. Sušenky propícháme vidličkou, ale ne až na dno plechu.

Necháme v lednici půl hodiny odpočinout a pečeme při teplotě 160 °C 20–30 minut podle síly trouby.

Ještě horké hotové sušenky posypeme cukrem a necháme vychladnout na mřížce.

Uchováváme v plechovce nebo dóze. Pěkně zabalené mohou být skvělým vánočním dárkem.

Ohodnoťte tento recept: 

14 hlasů

Další recepty Celý díl