Špagety s dýňovou omáčkou „carbonara”


600 g dýně hokkaido
400 g špaget
2 vejce
2 cibule
70 g na kostičky nakrájené slaniny
200 ml zeleninového vývaru
200 ml smetany
2 stroužky česneku
petrželová nať
muškátový oříšek
sůl a pepř
Špagety uvaříme v osolené vodě.
Hokkaido omyjeme, odstraníme semínka a nakrájíme na malé kostičky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Česnek oloupeme a prolisujeme.
Kostičky slaniny osmahneme na pánvi, potom je vyjmeme a dáme stranou. Na stejné pánvi osmahneme cibuli, dýni a česnek. Přidáme zeleninový vývar a krátce povaříme, dokud dýně nezměkne.
Polovinu obsahu pánve propasírujeme. Dýňové pyré smícháme se smetanou, muškátovým oříškem, vejci a vrátíme zpět do pánve. Osolíme a opepříme. Vmícháme uvařené špagety. Krátce prohřejeme a podáváme s petrželkou.
Ohodnoťte tento recept: