Pomazánky

Cizrnová pomazánka s červenou řepou

400 g uvařené cizrny
250 g uvařené oloupané červené řepy
2 lžíce arašídového másla
2–3 lžíce citronové šťávy
2 lžíce olivového oleje
sůl
pepř

Cizrnu scedíme a vložíme do mixéru spolu s červenou řepou, arašídovým máslem, citronovou šťávou, olejem, solí a pepřem. Rozmixujeme dohladka.

Podávejte s dobrým chlebem nebo pečivem.

Náš tip

Na plátek chleba (dobře vypadá čtvercový chlebík) namažeme větší vrstvu pomazánky, poklademe listovými saláty, plátky hrušky a avokáda. Osolíme. Připravíme volské oko a položíme na zelenou vrstvu. Posypeme klíčky a slunečnicovými semínky.

Ohodnoťte tento recept: 

12 hlasů

Další recepty Celý díl