Různé

Česnekové placky

300 g hladké mouky
200 ml vlažné vody
20 g čerstvého droždí
1 lžička cukru
1 lžička soli
1 lžička celého kmínu
2 lžíce oleje

Na potření

4 stroužky česneku
2 lžíce vody
2 lžíce rozpuštěného sádla

Nejprve si připravíme kvásek! Droždí rozpustíme ve 200 ml vlažné vody, přidáme cukr, dobře promícháme a necháme 5–7 minut stát.

Potom přidáme mouku, sůl, kmín a špetku cukru. Rukama uhněteme těsto a vytvarujeme bochník. Mísu přikryjeme fólií nebo utěrkou a necháme na teplém místě 40–60 minut kynout. Těsto zdvojnásobí svůj objem.

Pak těsto přeneseme na plech vyložený pečicím papírem. Placka by měla být silná asi 2 cm. Dobrým trikem pro tvarování je potřít si ruce olejem.

Těsto potřeme připravenou směsí. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi půl hodiny při teplotě 180 °C.

Po upečení vyjmeme, potřeme trochou vody a necháme vychladnout.

Ohodnoťte tento recept: 

12 hlasů

Další recepty Celý díl