Různé

Bylinková ústní voda

30 g sušené šalvěje
15 g celé skořice
30 hřebíčků
500 ml vodky nebo domácí ovocné pálenky

láhev se širokým hrdlem a víčkem
lahvička po ústní vodě

Bylinky vložíme do láhve se širším hrdlem a zalijeme alkoholem. Necháme vylouhovat na chladném a temném místě.

Po dvou týdnech si scedíme přes jemné sítko 50 ml výluhu do lahvičky od ústní vody a dolijeme 200 ml převařené vody.

Koncentrát dolijeme alkoholem. Takto můžeme dolévat po celý rok, než si nasušíme novou šalvěj.

Šalvěj má dezinfekční účinek a je hojivá, ale ne každému chutná. Skořice je dezinfekční, antibakteriální, působí proti zubnímu kazu a skvěle chutná. Hřebíček je antiseptický a svěží.

Ohodnoťte tento recept: 

11 hlasů

Další recepty Celý díl