Kuřecí supreme na zelenině


4 porce
4 ks supreme (kuřecí prsa bez kosti a kůže) z kukuřičného kuřete
50 g másla
4 stonky tymiánu
4 ks bobkového listu
200 g karotky
Prsa pečlivě očistíme a dáme s kořením a karotkou do vakuovacího sáčku. Vložíme do sous-vide lázně o teplotě 65 °C na 40 minut. Potom vyjmeme a šťávu použijeme na omáčku.
Smetanová omáčka s hříbky
100 g hříbků
50 g másla
10 g šalotky
20 ml koňaku
20 ml drůbežího vývaru
snítka listové petrželky a pažitky
100 ml smetany
šťáva z prsou
Na másle orestujeme šalotku s hříbky a zalijeme koňakem. Odvaříme a podlijeme drůbežím vývarem. Zredukujeme, přidáme smetanu a nasekané bylinky. Podle potřeby osolíme a opepříme.
Karlovarský knedlík
400 g toastového chleba
3 vejce
200 ml smetany
100 g másla
hrst nasekané listové petrželky
sůl, pepř – podle chuti
Chléb nakrájíme na kostičky a opečeme dozlatova. Přidáme máslo a osolíme. Necháme vychladnout. Dáme do mísy a přidáme nasekanou petrželku, koření, žloutky a smetanu. Promícháme a poté opatrně vmícháme tuhý sníh. Tvoříme koule a vaříme v páře při teplotě 85 °C přibližně 35 minut.
Na talíř položíme překrojený knedlík, podlijeme omáčkou, přidáme na másle orestovanou karotku a chřest. Navrch položíme překrojené prso.
Ohodnoťte tento recept: