Moučníky a cukroví
Beze roláda


1 plech
150 g bílků
165 g cukru
60 g polohrubé mouky
60 g pražených lískových ořechů bez slupky
0,5 l šlehačky 33%
moučkový cukr na posypání2 ztužovače šlehačky
100 g ovoce
Bílky vyšleháme s cukrem do husté pěny. Ořechy nameleme a smícháme s prosátou moukou. Do ušlehaných bílků lehce vmícháme směs mouky a ořechů. Těsto rozetřeme na plech s pečicím papírem.
Pocukrujeme moučkovým cukrem a dáme péct do trouby vyhřáté na teplotu 175 °C přibližně na 10 minut. Po upečení necháme vychladnout. Vyšleháme šlehačku se ztužovačem. Vystydlý plát otočíme, sejmeme opatrně pečicí papír a obrátíme zpět. Potřeme šlehačkou a zarolujeme. Zarolovanou roládu nakrájíme a ozdobíme šlehačkou i čerstvým ovocem.
Ohodnoťte tento recept:
61 hlasů