Řízek z vepřového krku ve štramberském uchu
4 porce
600 g vepřové krkovice
200 g štramberských uší
dijonská hořčice
sůl
pepř2 vejce
mléko
hladká mouka
sádlo na smažení
Krkovici nakrájíme na plátky, naklepeme, z obou stran osolíme, opepříme a potřeme dijonskou hořčicí. Takto naložené maso přikryjeme potravinářskou fólií a necháme přes noc v lednici. Štramberské uši dopečeme v troubě dokřupava a rozdrtíme na strouhanku.
U obalování postupujeme stejně jako u klasického trojobalu. Řízek obalíme v mouce, vejcích, které jsme zředili mlékem, a nakonec ve strouhance ze štramberských uší.
Řízek smažíme na rozpáleném sádle 3 minuty z každé strany.
Podáváme se šťouchaným bramborem se špekem a pažitkou. Doplníme jablečným kompotem. Řízek dozdobíme sezonními bylinkami a nakládanou mrkví.
Náš tip
Kompot lze připravit i z letních padaných jablek a podávat vlažný.
Ohodnoťte tento recept: