Maso

Řízek z vepřového krku ve štramberském uchu

4 porce

600 g vepřové krkovice
200 g štramberských uší
dijonská hořčice
sůl
pepř

2 vejce
mléko
hladká mouka
sádlo na smažení

Krkovici nakrájíme na plátky, naklepeme, z obou stran osolíme, opepříme a potřeme dijonskou hořčicí. Takto naložené maso přikryjeme potravinářskou fólií a necháme přes noc v lednici. Štramberské uši dopečeme v troubě dokřupava a rozdrtíme na strouhanku.

U obalování postupujeme stejně jako u klasického trojobalu. Řízek obalíme v mouce, vejcích, které jsme zředili mlékem, a nakonec ve strouhance ze štramberských uší.

Řízek smažíme na rozpáleném sádle 3 minuty z každé strany.

Podáváme se šťouchaným bramborem se špekem a pažitkou. Doplníme jablečným kompotem. Řízek dozdobíme sezonními bylinkami a nakládanou mrkví.

Náš tip

Kompot lze připravit i z letních padaných jablek a podávat vlažný.

Ohodnoťte tento recept: 

2 hlasů

Další recepty Celý díl