Moučníky a cukroví
Kokosové muffiny bez lepku i laktózy


400 g uvařených bílých fazolí
4 vejce
250 ml kokosového mléka
120 g strouhaného kokosu
40 g cukru (kokosového, třtinového)
40 g vanilkového cukru
Fazole rozmixujeme s trochou nálevu do jemné směsi, přidáme kokosové mléko a strouhaný kokos. Vejce vyšleháme s cukrem do světlé pěny a smícháme s fazolovým základem.
Ochutnáme a případně dosladíme. My jsme použili jen minimum cukru, ale i tak byly sladké akorát.
Nalijeme do formiček na muffiny a pečeme ve vyhřáté troubě při teplotě 180 °C asi 25 minut.
Muffiny by měly být propečené, vláčné, ale ne mazlavé.
Náš tip
Pro milovníky čokolády vmícháme kousky čokolády.
Ohodnoťte tento recept:
21 hlasů