Moučníky a cukroví

Kokosové muffiny bez lepku i laktózy

400 g uvařených bílých fazolí
4 vejce
250 ml kokosového mléka
120 g strouhaného kokosu
40 g cukru (kokosového, třtinového)
40 g vanilkového cukru

Fazole rozmixujeme s trochou nálevu do jemné směsi, přidáme kokosové mléko a strouhaný kokos. Vejce vyšleháme s cukrem do světlé pěny a smícháme s fazolovým základem.

Ochutnáme a případně dosladíme. My jsme použili jen minimum cukru, ale i tak byly sladké akorát.

Nalijeme do formiček na muffiny a pečeme ve vyhřáté troubě při teplotě 180 °C asi 25 minut.

Muffiny by měly být propečené, vláčné, ale ne mazlavé.

Náš tip

Pro milovníky čokolády vmícháme kousky čokolády.

Ohodnoťte tento recept: 

21 hlasů

Další recepty Celý díl