![](http://img.ceskatelevize.cz/ivysilani/indexes/photos/crop/223/223562220510016/977737.jpg?1683226612)
![](http://img.ceskatelevize.cz/program/porady/12468683635/foto09/recepty/m_12447.jpg?1683200821)
1 avokádo
300 g vařených bílých fazolí
1 červená cibule
limetková šťáva
hrst hladkolisté petržele
3 lžíce olivového oleje
čerstvě mletý pepř
1 chilli paprička
bílý balzamikový krém s citronem nebo pomerančem
160 g plechovka tuňáka v oleji
Den namočené fazole uvaříme v čisté vodě doměkka a scezené nasypeme do mísy. Avokádo překrojíme napůl, vyndáme pecku, pomocí lžíce ho vyloupeme ze slupky a nakrájíme na plátky. Cibuli nakrájíme na velmi jemné plátky, petrželku nasekáme najemno, chilli papričku na malé kostičky.
Vše promícháme a zakapeme olivovým olejem, limetkovou šťávou, opepříme, případně dosolíme a dochutíme balzamikovým krémem.
Salát dobře promícháme, a nakonec posypeme scezeným tuňákem z konzervy.
Ohodnoťte tento recept:
12 hlasů