Jablečné krémové řezy

600 g polohrubé mouky
250 g másla nebo tuku na pečení
50 g cukru moučky
2 vejce
2 sáčky vanilkového cukru
1 sáček prášku do pečiva
Krém
1/2 l mléka
2 sáčky vanilkového pudinku
250 g másla
150 g cukru
2 žloutky
Jablečná vrstva
1 a 1/2 kg jablek
2 lžíce másla
2 sáčky vanilkového pudinku
1 lžička mleté skořice
250 ml vody
cukr na doslazení
Všechny suroviny na těsto spojíme a vypracujeme hladké těsto, které rozdělíme na tři části. Každou část vyválíme na velikost plechu. Množství surovin je pro tři pláty na velký plech. Plech vymažeme a vysypeme moukou nebo vyložíme pečicím papírem. Pečeme při teplotě 180 °C asi 15 – 20 minut podle výkonu trouby. Těsto by mělo být růžové.
Z mléka, vanilkového pudinku, žloutků a cukru uvaříme hustý pudink, který necháme za občasného míchání vychladnout. Do krému zašleháme máslo pokojové teploty.
Jablka očistíme a nastrouháme, vložíme do hrnce, přidáme skořici, cukr podle chuti a podusíme. Vanilkový pudink rozmícháme ve vodě a do rozvařených jablek zavaříme.
Na první plát nalijeme ještě horký jablečný krém. Na něj položíme druhý plát, na který navršíme vanilkový krém a přiložíme třetím plátem (nejhezčím).
V lednici necháme ztuhnout nejlépe do druhého dne. Krájíme na kostky a jemně posypeme moučkovým cukrem.
Ohodnoťte tento recept: