Čokoládová bábovka plněná tvarohem a višněmi


Čokoládové těsto
150 g hořké čokolády
200 g másla
180 g cukru
1 špetka soli
1 balíček vanilkového cukru
4 vejce
280 g mouky
4 lžičky kakaového prášku
1,5 lžičky prášku do pečiva
70 ml mléka
Tvarohové těsto
2 vejce
100 g cukru
350 g nízkotučného tvarohu
20 g kukuřičného škrobu250 g mražených višní
Višně dobře osušíme a obalíme v mouce. Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni nebo mikrovlnné troubě.
Máslo, cukr, vanilkový cukr a sůl vyšleháme do pěny. Postupně přidáváme vejce. Smícháme mouku, prášek do pečiva, kakaový prášek a přidáme do máslové směsi s 50 ml mléka.
Nakonec přilijeme vlažnou tekutou čokoládu.
Krátce promícháme.
Tvarohové těsto
Cukr a vejce vyšleháme do pěny. Přidáme tvaroh a škrob. Krátce promícháme.
2/3 čokoládového těsta nalijeme do vymazané bábovkové formy. Lžící uděláme do těsta rýhu. Čokoládové těsto na okrajích vytáhneme nahoru. Do rýhy vlijeme tvarohové těsto a zatlačíme do něj višně.
Zbytek čokoládového těsta smícháme s 20 ml mléka (díky tomu se těsto lépe roztírá). Opatrně rozetřeme na světlé těsto. Netlačíme na něj!
Pečeme hodinu ve vyhřáté troubě na teplotu 170 °C. Po vytažení z trouby necháme na mřížce vychladnout. Teprve potom vyklopíme. Vlažná nebo horká bábovka by se mohla při vyklápění rozpadnout.
Bábovka je lepší druhý den, když je uleželá.
Ohodnoťte tento recept: