Zeleninová jídla

Bramborová kaše s medvědím česnekem a hořčicovým máslem

50 g medvědího česneku
1000 g moučných brambor
250 ml mléka
50 g másla
sůl
100 ml smetany ke šlehání

50 g másla
1 lžička plnotučné hořčice
1 lžička kremžské hořčice

Oloupané brambory uvaříme v osolené vodě doměkka. Slijeme vodu a smícháme s horkým mlékem se smetanou a máslem. Dobře (ale krátce) prošleháme. Nakonec vmícháme jemně nakrájený medvědí česnek.

Na bramborovou kaši nikdy nepoužíváme tyčový mixér, protože při vysokých obrátkách brambory vyloučí škrob a z kaše se stane lepidlo. Podobně se to může stát i při šlehání elektrickým šlehačem. Stačí krátce a na nižší obrátky.

Máslo rozehřejeme. V misce smícháme obě hořčice a tenkým proudem zašleháme máslo. Na porci horké bramborové kaše dáme lžíci hořčicového másla.

Náš tip

V době, kdy není medvědí česnek, vyzkoušíme dát do kaše pažitku nebo výhonky z mladého česneku.

Ohodnoťte tento recept: 

2 hlasů

Další recepty Celý díl