Kuře se špenátovou nádivkou


1 celé kuře
2 lžíce olivového nebo avokádového oleje
1 lžička papriky
1 lžička soli
1 lžička sušeného česneku
1 lžička sušené cibule
250 g pomazánkového másla nebo žervé
100 g strouhaného parmezánu
2 lžíce majonézy
150 g čerstvého špenátu
1 lžička mletého česneku
½ lžičky červených pepřových vloček
Předehřejeme troubu na teplotu 200 °C. Kuře položíme na prkénko, rozřízneme ho ve hřbetu a pokapeme olejem. V misce smícháme papriku, sůl, česnek, cibuli a promícháme. Rovnoměrně posypeme obě strany kuřete.
Na náplň smícháme smetanový sýr, parmezán, majonézu, jemně nasekaný špenát, česnek, červenou papriku i zbývající sůl a dobře promícháme. Rukou nadzvedneme kůži na prsou a stehnech kuřete a naplníme.
Vložíme do pekáčku trošku podlité vodou a pečeme odkryté, dokud není kuře propečené.
Doporučujeme podávat s bramborovou kaší s medvědím česnekem a hořčicovým máslem nebo zelenými fazolkami se žampiony.
Ideální je servírovat obě přílohy s pěkně vypečeným kuřetem na mísách, aby si každý u stolu posloužil.
Zeleninový salát navíc je samozřejmostí.
Ohodnoťte tento recept: