Kokosový dort


Korpus
9 bílků
15 lžic cukru krystal
300 g kokosu
3 lžíce sladké strouhanky
Krém
500 g mascarpone
400 ml smetany ke šlehání
5 lžic moučkového cukru150 ml horkého mléka
na posypání kokos
Bílky vyšleháme s cukrem do pěny. Přidáme kokos, strouhanku a promícháme. Připravené těsto rozdělíme na třetiny. Dno kulaté formy o průměru 24 cm vyložíme pečicím papírem a nalijeme třetinu těsta. Ideální je upéct těsto na třikrát nebo mít 3 formy, které se najednou vejdou do trouby.
Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 180 °C 12 minut. Po upečení každý korpus pokropíme 50 ml horkého mléka a necháme vychladnout.
Mascarpone osladíme cukrem a přilijeme smetanu. Vyšleháme tuhý krém, který vrstvíme na upečená a vychladlá těsta. Krémem potřeme i povrch a boky dortu. Vrch a boky posypeme kokosem a odložíme do chladničky ztuhnout. Ozdobíme podle vlastní fantazie. Skvěle však vypadá dort jen posypaný kokosem.
Zatímco do těsta se hodí kokos jemnější, na povrch si vyberte hrubší.
Ohodnoťte tento recept: