Zeleninová jídla
Celerové ragú
![](http://img.ceskatelevize.cz/ivysilani/indexes/photos/crop/223/223562220510005/962678.jpg?1676495029)
![](http://img.ceskatelevize.cz/program/porady/12468683635/foto09/recepty/m_12260.jpg?1676705293)
2 lžíce oleje
500 g celeru
hrst loupaných mandlí
100 ml smetany ke šlehání
1/2 lžičky soli
mletý bílý pepř
mandlové lupínky na zdobení
hrst pažitky
Celer oloupeme a nakrájíme na kostičky asi 1,5 cm velké. Mandlové lupínky opečeme nasucho na pánvi. Celer osmahneme na oleji spolu s mandlemi. Přidáme smetanu, sůl, pepř a pomalu vaříme do změknutí celeru. Neměl by být úplně měkký, jen tak akorát, aby kostičky držely tvar a celer nebyl rozvařený. Na talíři posypeme porci nakrájenou pažitkou a posypeme mandlovými lupínky.
Podáváme jako samostatné jídlo nebo jako přílohu k masu.
Ohodnoťte tento recept:
6 hlasů