Těstoviny s omáčkou z červené řepy


500 g těstovin
200 g sýra feta
20 g čerstvého kopru, pažitky nebo jarní cibulky
1 lžíce citronové šťávy
extra olivový olej na pokapání
Omáčka
500 g vařené červené řepy
100 ml olivového oleje
1 lžička jemné soli
4 stroužky česneku, jemně nasekané
1 velká červená chilli paprička
Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu. Mezitím připravíme omáčku. Červenou řepu vložíme do mixéru a přidáme olivový olej, sůl, česnek a chilli. Rozmixujeme na hladkou pastu.
Do misky rozdrobíme sýr feta, přidáme nasekaný kopr, zakápneme citronovou šťávou a promícháme.
Jakmile jsou těstoviny uvařené podle našich představ, slijeme je a vrátíme zpět do pánve. Přilijeme všechnu tu krásnou omáčku z červené řepy a promícháme. Vyklopíme je na servírovací mísu a posypeme směsí sýra feta a kopru. Před podáváním pokapeme trochou olivového oleje.
Náš tip
Z tohoto receptu připravíme dvojitou dávku omáčky, takže polovinu můžeme zmrazit na další jídlo. Zmrazená omáčka vydrží až šest měsíců. Uchováváme v označeném sáčku na zip.
Ohodnoťte tento recept: