Křehké rohlíčky


100 g bramborového škrobu
20 g vanilkového pudinku v prášku
100 g hladké mouky
100 g 100% rostlinné alternativy másla
70 g moučkového cukru
lžička prášku do pečiva
1 žloutek
1–2 lžíce zakysané smetany
citronová kůra
Na slepení
marmeláda
ořechová náplň
krémová náplň
Všechny suroviny zpracujeme na těsto, které necháme v lednici pár hodin odpočinout, ideálně přes noc.
Těsto naplníme do formiček na rohlíčky nebo vykrojíme tvary, které budeme slepovat k sobě.
Pečeme asi 12 minut při teplotě 180 °C. Povrch musí zůstat světlý. Je mnoho druhů trub, proto je nutné pečení hlídat.
Upečené kousky slepíme marmeládou nebo krémem či ořechovou náplní. Konce namočíme v čokoládě.
Náš tip
Z tohoto těsta můžeme vytvořit více druhů cukroví. Můžeme vyzkoušet nechat rohlíčky jen čisté a obalit v citronovém nebo rumovém cukru. Část vykrájíme do tvarů a spojíme mandlovým krémem.
Ohodnoťte tento recept: