Nepečený karamelovobanánový dortík s mascarpone


500 g karamelových sušenek
250 g mascarpone
250 g tučného tvarohu
200 g zakysané smetany
100 ml smetany ke šlehání
2 vanilkové cukry
2 banány
lžička rumu
Formu o velkosti 28x18 cm vysteleme potravinářskou fólií.
Vyšleháme mascarpone, tvaroh a smetany do nadýchaného krému a dochutíme cukrem a rumem.
Banány nakrájíme na kolečka silná asi 1 cm.
Na dno formy vložíme sušenky, potřeme vrstvou krému, proložíme sušenkami, přidáme vrstvu krému, do které naskládáme banány a zakryjeme vrstvou krému. Uhladíme a položíme sušenky, navrstvíme krém a opět sušenky. A nakonec poslední vrstvu krému. Povrch krému posypeme nedrcenými sušenkami a necháme v lednici uležet, nejlépe do druhého dne.
Potom vyndáme z formy i s fólií a krájíme na kostky.
Ohodnoťte tento recept: