Dýňové noky


Těsto
400 g dýňového pyré
150 g hladké mouky
150 g hrubé mouky
1 žloutek
sůl
bílý nebo citronový pepřmouka dle potřeby
Na vaření
kousek másla
sůl
voda
Pyré z dýně hokkaidó připravíme na páře nebo z pečené dýně. Nehodí se z vařené, protože je příliš řídké.
Do hrnce s vodou na vaření dáme kousek másla a osolíme.
Zpracujeme těsto ze všech surovin. Těsto by mělo být měkké, ale nelepivé, ze kterého vyválíme válečky a ukrajujeme nočky. Ihned vaříme (asi 5 minut). Jakmile vyplavou, scedíme je a necháme okapat.
Náš tip
Pokud čekáme návštěvu, uvaříme si nočky dopředu a před podáváním opečeme na přepuštěném másle.
Podáváme je jako samostatnou přílohu například k podzimní huse nebo kachně či sypané parmezánem a polité máslem jako hlavní jídlo.
Zbylé noky opečeme na másle dokřupava a doplníme jimi zeleninový salát.
Další variantou na hlavní jídlo může být spojení s konzervovaným tuňákem, jarní cibulkou a polníčkem nebo čerstvým špenátem.
Ohodnoťte tento recept: