Moučníky a cukroví

Medový kremeš

Korpus

450 g hladké mouky
120 g cukru moučky
3 lžíce rumu
3 vejce
1 lžíce medu
1 lžička sody bikarbony
75 g másla

Krém

1 l mléka
3 pudinkové prášky
2 lžíce rumu
150 g cukru moučky
200 g másla

500 ml smetany ke šlehání
2 lžíce cukru

Ze surovin vypracujeme měkké těsto a rozdělíme ho na poloviny. Rozválené těsto položíme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Pečeme při teplotě 180 °C asi 6 minut.

Z mléka a pudinkových prášků uvaříme pudink, který necháme vychladnout. Vyšleháme máslo s cukrem a přidáme pudink. Ochutíme rumem.

Na vychladlý plát rozetřeme krém, navrch rozetřeme šlehačku ochucenou cukrem podle chuti a přiložíme druhý plát. Přikryjeme a dáme přes noc do chladničky. Druhý den nakrájíme řezy.

Recept je na velký plech.

Ohodnoťte tento recept: 

189 hlasů

Další recepty Celý díl