Moučníky a cukroví
Medový kremeš
Korpus
450 g hladké mouky
120 g cukru moučky
3 lžíce rumu
3 vejce
1 lžíce medu
1 lžička sody bikarbony
75 g másla
Krém
1 l mléka
3 pudinkové prášky
2 lžíce rumu
150 g cukru moučky
200 g másla500 ml smetany ke šlehání
2 lžíce cukruZe surovin vypracujeme měkké těsto a rozdělíme ho na poloviny. Rozválené těsto položíme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Pečeme při teplotě 180 °C asi 6 minut.
Z mléka a pudinkových prášků uvaříme pudink, který necháme vychladnout. Vyšleháme máslo s cukrem a přidáme pudink. Ochutíme rumem.
Na vychladlý plát rozetřeme krém, navrch rozetřeme šlehačku ochucenou cukrem podle chuti a přiložíme druhý plát. Přikryjeme a dáme přes noc do chladničky. Druhý den nakrájíme řezy.
Recept je na velký plech.
Ohodnoťte tento recept:
189 hlasů