„Tatarák“ z cukety

300 g oloupané nastrouhané cukety
3 stroužky česneku
4 lžíce kvalitního kečupu
1 lžíce worcestrové omáčky
1 menší cibule
1 lžíce plnotučné hořčice
4 lžíce slunečnicového oleje
pár kapek tabasca
sůl
mletý pepř
sladká mletá paprika
mletý kmín
Oloupané cukety nastrouháme nahrubo, osolíme, aby pustily vodu (ideální doba je 30 minut)
Z nastrouhané cukety slijeme vodu a na lžíci oleje ji necháme podusit do měkka. Necháme vychladnout.
Do cukety přimícháme olej a kečup. Hmota by měla připomínat maso. Ochutíme česnekem, solí a mletým pepřem. Přidáme na velmi jemno nakrájenou cibuli, tabasco, worcester, hořčici, dochutíme paprikou a kmínem a dobře promícháme. Necháme uležet, případně ještě dochutíme.
Podáváme na topinkách, na čerstvé okurce, opečených toustech nebo čerstvém chlebu.
Ohodnoťte tento recept: