Bruschetta s rajčaty a mozzarellou


8 – 10 plátků ciabatty
8 menších zralých rajčat
1/2 červené cibule
10 lístků čerstvé bazalky
20 ml balzamikového octa
30 ml kvalitního olivového oleje
mozzarella, kozí sýr nebo sýr feta
mořská sůl na dochucení
černý pepř na dochucení
Plátky ciabatty pokapeme olivovým olejem a potřeme česnekem. Opečeme v troubě nebo na kontaktním grilu, případně opečeme nasucho v topinkovači. Další možnost je opéct nasucho nebo na oleji na pánvi. Potom potřeme česnekem a pokapeme olejem.
Cibuli oloupeme a dáme do sekáčku nebo ručně nakrájíme nadrobno. Z rajčat odstraníme semínka a zbytek přidáme do sekáčku nebo nakrájíme nadrobno. Zakápneme octem a přidáme bazalku.
Směs poklademe na opečené topinky a posypeme kostičkami nakrájené mozzarelly. Ozdobíme lístečky bazalky.
Ohodnoťte tento recept: