Různé

Bazalková majonéza

2 žloutky
2 lžičky dijonské hořčice
1/2 citronu
sůl
pepř
hrst čerstvé bazalky
200 ml slunečnicového oleje

Žloutky vlijeme do vyšší odměrky, přidáme hořčici, šťávu z citronu, sůl, pepř, bazalkové listy a vše rozmixujeme tyčovým mixérem.

Pokud máme mixér, pochopitelně vše vložíme do mixéru a umixujeme. Za stálého mixování pomalu přiléváme olej. Mixujeme do té doby, dokud se všechny suroviny nespojí v hladkou majonézu.

Nakonec dochutíme solí, pepřem, případně citronovou šťávou. Podáváme ke grilovanému kuřecímu masu, smaženkám z cibule, pečeným masům nebo mažeme na bagetky.

Ohodnoťte tento recept: 

6 hlasů

Další recepty Celý díl