Jahodové knedlíky z tvarohového těsta


250 g tučného tvarohu, ne z vaničky
4 vrchovaté lžíce hrubé mouky
1 vejce
špetka soli
Do misky dáme tvaroh, vajíčka, mouku a špetku soli. Vypracujeme těsto nejlépe rukou.
Kvalita potravin se každým dnem mění. Množství vody v tvarohu bývá velmi rozdílné. Pokud je tvaroh vodnatý, je třeba přidat mouku.
Těsto rozdělíme na kousky. Z každého vytvoříme placičku, do které balíme umytou a osušenou jahodu.
Knedlíky vaříme v mírně osolené vroucí vodě. Stačí pár minut, než vyplavou.
Ihned servírujeme polité máslem, posypané cukrem a strouhaným tvarohem. Můžeme zvolit i opraženou strouhanku, mák, kakao, případně podáváme se zakysanou smetanou a cukrem.
Z tohoto množství vyjde přibližně 12 knedlíku, ve kterých je větší jahoda.
Ohodnoťte tento recept: